Arrow Fat Left Icon Arrow Fat Right Icon Arrow Right Icon Cart Icon Close Circle Icon Expand Arrows Icon Facebook Icon Instagram Icon Pinterest Icon Twitter Icon Hamburger Icon Information Icon Down Arrow Icon Mail Icon Mini Cart Icon Person Icon Ruler Icon Search Icon Shirt Icon Triangle Icon Bag Icon Play Video

Gallery

Victorian Family Home

Victorian Family Home

 

On the ground floor, attention was paid to open up the spaces to allow for more light to flood in the multi-functional rooms. An extension was added to allow for a larger family room as well as a new office. The extension was built with one wall made of glass bi-fold doors to allow a maximum of light in to the room as well as extending the living space to the outdoor area. 

On the first floor, all bedrooms were re-assigned, old carpet replaced by the original wooden floors and an extra bathroom added. The master bedroom on the top floor, also saw its carpeted floor removed to return to the wooden floors and wallpaper was added throughout the house and stairs. 

In the basement the large open space was divided in two, to create an additional guest bedroom and a utility / storage room. 

Continue reading

Battersea Family Apartment

Battersea Family Apartment

The clients are an international well-travelled family who wanted a home in England, where they spend a big part of the year. This apartment had to suit a family of five who like to entertain.

The large open plan living – kitchen space, was divided in clear sectors to accommodate different functions. A living space, with deep comfortable sofas, the newest AV technology for entertainment and a beautiful view out on the park.

The dining table was revived and will extend to sit 10 people comfortably whilst the bespoke wall units surrounding the side unit offer much needed storage space.

The bedrooms were designed to meet the requirements of the two brothers sharing a room, the student who has recently started her design courses in London and the owners wanted a master bedroom in which can retreat and relax in peace and quiet.

Images by Yehia El Alaily

Continue reading

Mediterranean Summer House

Mediterranean Summer House


For this Mediterranean summer retreat, my focus was on putting together an interior design scheme both in terms of function and aesthetics, which reflects its location.  I capitalised on the craftsmanship of the surrounding areas, emphasising the magnificent views surrounding the house, and ensuring spatial functionality to accommodate the number of people occupying this project.

In this summer home, we made sure to make the most of the gorgeous weather with an outdoor dining room, sunken bar, comfortable furniture and an indoor kitchen built in proximity to the outdoor area for ease of operations. The house is divided into six bedrooms with en-suite bathrooms and ample communal space so there is enough outdoor space to be social or just sit back quietly with a book.

Continue reading

Battersea Park Apartment

Battersea Park Apartment

This autumn we worked on an apartment for O&T Property Solutions. The brief was to furnish and decorate this apartment so it could be put on the market to be let. The apartment was to give a luxurious feel in a style that was neutral so it could suit any potential tenants.

Images by Yehia El Alaily

Continue reading

Fulham Town House Apartment

Fulham Town House Apartment

This international family of five, wanted to upgrade their Chelsea apartment and create a warm, cosy, functional home away from home environment.

The living room was wallpapered with a textured wallpaper to create a warm wall. A bespoke back lit TV unit was created with storage for all AV equipment to be kept out of sight but movable to allow for easy access for plugging in new additions.

A large snugly sofa was handmade by Jam Space for the family to gather on, complemented with a chaise longue from to add extra seating and a wonderful place to lounge whilst enjoying the views of the garden.  The colour scheme for this room was based on a much-loved carpet that the clients already owned.

Continue reading

40 West - Show Homes - Urban Chic

40 West - Show Homes - Urban Chic

Continue reading

40 West - Show Homes - Natural Zen

40 West - Show Homes  - Natural Zen

FORTY WEST SHOWHOUSE | COMMERCIAL
Eklego Design
BRIEF
Hedayat led her team at Eklego Design in working on the Interior architecture and design of 180 apartments in a high-end luxury development in the west (capital) of Cairo.
PROJECT SCOPE: Developed interior layouts with architectural firm Machado and Silvetti. Developed three distinct styles which were applied in the details, finishes and furnishings. Natural Zen, Modern Islamic and Urban Chic.

Natural Zen was created for the young professional couple with a passion for modern design. White and grey dominated the paint and finishes palette while horizontal lines were utilised as the main pattern for the details. Dark wooden floors were utilised throughout the apartment reinforcing the Zen feel of the spaces. Grooved marble fireplaces , built-in slatted privacy screens and rough natural finishes were employed to create a tranquil warm space. 

2014 International Design and Architecture Awards Winner, Commercial Residence Project: Forty West Apartments
2013 Zimmer+Rohde Interior Contract Awards Winner, Residential Design Project: Forty West Apartments

Continue reading

40 West - Show Homes - Modern Islamic

40 West - Show Homes - Modern Islamic

FORTY WEST SHOWHOUSE | COMMERCIAL
Eklego Design
BRIEF
Hedayat led her team at Eklego Design in working on the Interior architecture and design of 180 apartments in a high-end luxury development in the west (capital) of Cairo.
PROJECT SCOPE: Developed interior layouts with architectural firm Machado and Silvetti. Developed three distinct styles which were applied in the details, finishes and furnishings. Natural Zen, Modern Islamic and Urban Chic.

Modern Islamic was geared towards the more eclectic, well travelled family. Intricate Islamic patterns were scaled into a larger format and applied to laser cut patterns in marble on the fireplace, in the bathroom finishes and on feature walls. The woodwork of the closets and privacy screen were also crafted into the same pattern to create harmony with the space. Light greige polished marble floors were utilised in the reception and hallways while whitewashed wooden floors were specified for the bedrooms rendering the apartment a cool expansive feel.

2014 International Design and Architecture Awards Winner, Commercial Residence Project: Forty West Apartments
2013 Zimmer+Rohde Interior Contract Awards Winner, Residential Design Project: Forty West Apartments

Continue reading

Restaurant Aperitivo

Restaurant Aperitivo

BAR & RESTAURANT APERITIVO | COMMERCIAL
Eklego Design
BRIEF
Hedayat and her team at Eklego Design worked closely with the owners of La Bodega’s new restaurant Aperitivo, to create a space that revives the glamorous era of 1930’s Cairo. The challenge was to bring the concept to life through the design in a way that highlights the opulence and style of that period, while making it a contemporary space that is timeless.
The design emphasises the rich art deco architecture of the Baehler Building, built in 1929.  Floor to ceiling dark walnut cabinetry lines the walls while opulent crystal chandeliers (sourced by the client) were hung in clusters emphasising the magnificent high ceilings of the space.

Continue reading

Left Bank

Left Bank

LEFT BANK | COMMERCIAL

Eklego Design
BRIEF
Left Bank was an empty space that was built from the ground up. Hedayat and her team came up with the architecture, concept, finishing and furnishing.
Left Bank was conceived as a Nile-side café/bistro/ patisserie inspired by downtown cultural salons, and the objective of the design was to capture the Egyptian zeitgeist and translate it in both form and function to create a venue for Nile-side dialogue and the free exchange of ideas.
The design of the space was based on the three main physical aspects that define the heart of Downtown Cairo (namely Tahrir Square); open space, a central locus, and vertical boundaries. The floor was composed of cobbled stone representing the map of downtown Cairo while the shelving lining the walls was inspired by the buildings dotting the horizon of the area around Tahrir square.
Folding glass doors were used to allow an unobstructed view of the Nile from the restaurant and to emphasise a strong indoor outdoor connection.

Continue reading
  • Page 1 of 2
  • Page 1 of 2